Convivium Transilvania: Un loc in care sa te bucuri impreuna cu ceilalti si in care sa creezi timpuri conviviale.

Convivium – masa principală romană menită a fi savurată împreună cu prietenii. În latină – un loc în care să trăiești.
Nu am putut găsi un singur cuvât mai nimerit, adecvat sau mai bun care să aducă laolaltă tot ce avem de oferit: a gusta, a experimenta, a se delecta, a asimila, a deveni parte din, a lua cu tine, a fi împreună cu.
Aproape de satul Viscri, înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, în satul săsesc Criț (în germană: Deutsch Kreuz), proprietatea noastră în stil săsesc proaspăt renovată și confortabilă, construită și deținută in trecut de familia Hellwig in, datând din secolul al XVIII-lea, oferă oportunitatea de a vizita tot ceea ce înseamnă moștenirea istorică a Transilvaniei și de a descoperi gastronomia tradițională și naturală a regiunii.

Time to discover more

Transilvania – Îndepărtată? Izolată?

Nu tocmai. Situată chiar în inima Europei centrale. Este căminul miturilor, misterelor, romantismului și sălbăticiei. Folclor, tradiție, surprize, frumusețe, zone naturale incredibile. Avem impresia că știm Transilvania și totuși, când ajungem acolo, este incredibil mai bogată în surprize și delicii.

Site în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ce este un site în Patrimoniul Mondial UNESCO? Există multe locuri uimitoare și minunate în lume pe care UNESCO le desemnează ca site-uri în Patrimoniul Mondial. Aceste locuri și întregi zone geografice au fost introduse în Patrimoniul Mondial datorită importanței lor culturale și faptului că reprezintă o moștenire vie pentru omenire. Zona din Transilvania în care există biserici fortificate este desemnată ca făcând parte din Patrimoniul Mondial: există mai mult de 60 de biserici fortificate în zona rurală a Transilvaniei.

Există în Transilvania întregi zone geografice de o frumusețe naturală ieșită din comun care intră în categoria „site patrimoniu mondial”. Majoritatea bisericilor fortificate au fost construite acum câteva sute de ani cu scopul de a îi proteja pe săteni și animalele acestora de invadatorii care îi jefuiau. Și și-au îndeplinit menirea. În imediata apropiere a proprietății noastre există șase astfel de biserici foarte cunoscute și care sunt, fie în totalitate, fie parțial restaurate și care furnizează o imagine unică asupra felului în care viața satului și agricultura zonei au luat ființă și au fost dezvoltate.

Patrimoniul Cultural Săsesc

Cultura săsească era pentru Transilvania, într-o anumită măsură, ceea ce este cultura Amish pentru Pennsylvania. Din Evul Mediu până în a doua jumătate a secolului al XX-lea sașii au trăit și au prosperat în această societate multiculturală. Până în ultimii ani ai secolului al XX-lea satele din zonă au fost construite și reconstruite, au fost întreținute și au prosperat. Aici veți descoperi o bogata moștenire din punct de vedere al agriculturii și veții societății – un mod de viață calm, unde ai ce învăța și care te hrănește sufletește, pe care restul Europei moderne însă nu l-a uitat.

Pajiști și păduri

Există sute de hectare de pajiști și păduri protejate în zona Criț, Viscri și Mesendorf, unde nu există pesticide otrăvitoare și agricultură intensiv mecanizată, globalizată – un loc unde oile, caprele și vitele sunt libere. Păduri străvechi pline de urși și lupi. Un mediu natural fără presiunile vieții citadine – un loc unde poți respira liber. Există, de asemenea, și multe dumuri pentru mers cu bicicleta, excursii și plimbări pentru a descoperi și explora zona.

Academia Culinară Transilvania este devotată:
  • Valorificării cunoștințelor și înțelegerii tradiției culinare locale și europene
  • Promovării și păstrării moștenirii culinare tradiționale
  • Furnizării de soluții pentru adaptarea gătitului natural, tradițional la standardele moderne.
  • Observării proceselor culinare tradiționale și a culturii gastronomice
  • Promovării și susținerii producției de hrană locale.